BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички секции на територията на област Враца са отворени и работят


Към момента избирателната активност е малко над 10%.

Снимка: Областна администрация – Враца

Всички секции на територията на област Враца са отворени и работят, съобщи говорителят на районната избирателна комисия Красимир Колев, цитиран от “Зов нюз”. Има секции, в които членове на избирателните комисии не са се явили, но партиите и коалициите са уведомени и се очаква проблемът да бъде решен, като неявилите се ще бъдат заменени от нови членове, посочва той.

Над 157 000 души са гласоподавателите в област Враца. От Районната избирателна комисия съобщиха, че е създадена организация за нормално протичане на изборите в условията на епидемична обстановка. Разкрити са 300 стационарни и 23 подвижни секции за хора с увреждания и още 7 подвижни секции – за поставени под карантина. Ще може да се гласува в 12 секции в здравни и социални заведения. От тях 5 са в Covid отделения и една във Врачанския затвор. В секционните комисии са ангажирани над 2500 души, каза Боряна Стаменова – председател на РИК-  Враца прид БНР.

На територията на община Враца са разкрити общо 116 секции.

От тях 80 са в град Враца, като началният брой избиратели е 54 703. За кметствата в общината са разкрити 25 избирателни секции с начален брой избиратели 11 504.

За първи път ще гласуват 1 015 лица. Две лица ще навършат 18 години на 04 април 2021 г., в изборния ден. Най-възрастният избирател, който ще гласува днес е роден през 1919 г.

Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, които ще упражнят правото си на глас на 4-ти април, на територията на община Враца са 47.
Те ще гласуват в две секции. Едната е в град Враца. В нея ще гласуват 25 карантинирани. Втората обхваща селата Чирен, Девене, Бели извор, Челопек, Паволче, Згориград, Баница и Нефела. В нея ще гласуват 22 избиратели.

Към момента избирателната активност в област Враца е малко над 10%.

По общини тя е: Бяла Слатина – 12%, Враца – 9,46%, Роман – 14%, Мездра – 11,96, Мизия – 11,66%, Хайредин – 14,98%, Козлодуй – 11,38%, Оряхово – 10,64%, Криводол – 15,82% и Борован – 14%.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!