BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В област Габрово се разкриват четири болнични Covid секции и други две за карантинирани


Четири Covid секции ще има в болниците на област Габрово, други две са за карантинирани, но те са само за общините Габрово и Севлиево, което означава, че поставените под изолация в Дряново и Трявна няма да могат да гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Десет избирателни секции се разкриват за изборния 4 април в болниците на територията на Габровски избирателен район, четири от тях са за пациенти в Covid отделения.

Пациентите на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания в Габрово ще могат да гласуват в секции, обособени на територията на лечебните заведения. Извън тези секции и в двете болници се разкрива по една секция за пациенти с Covid.

За гласоподавателите, които в деня на вота са хоспитализирани в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево, ще има една обща секция, която ще бъде на разположение и на пациентите от Covid-отделението. Отделна секция ще работи за настанените в Държавната психиатрична болница в Севлиево. 

Секция за пациентите с коронавирус ще има и единствената многопрофилна болница за активно лечение в Трявна. Извън нея се разкриват секции в Дома за стари хора в града, както и в Дома за възрастни с деменция в Дряново.

Подвижните избирателни секции за цялата област са пет. Две от тях са за карантинирани и лекуващи се от Covid-19, като едната е за заболелите в община Севлиево. Останалите са за избиратели, които се придвижват трудно и не могат да стигнат до изборните помещения.

Срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна урна от граждани под карантина, без значение дали са болни или контактни лица, изтече на 31 март т.г. Според Българския Хелзински комитет той не би следвало да е фиксиран, тъй като постоянно се появяват нови заразени с Covid-19 граждани, които не биха могли да гласуват заради закования в края на март срок. По изчисления на Комитета това са около 15 хиляди избиратели.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!