BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дряновецът Стефан Иванов представя първата си илюстрована книга – „Skoda – история в рисунки“

Дряновецът Стефан Иванов, който от 2006 г. рисува модели на ретро автомобили, ще представи първата си книга – „Skoda – история в рисунки, част първа. Лаурин и Клемент 1895-1929″. Литературното събитие ще бъде на 19 октомври 2019 г. от 13:30 ч. в Исторически музей Дряново.

В книгата ще видим стотина от илюстрациите на Стефан Иванов, както и подробна история на създателите на компанията „Шкода“, на най-изявените им механици, състезатели и майстори на каросерии. Ще разберем за многобройните автомобилни състезания през Алпите и Сибир, авиационните постижения, рекордите за скорост и иновациите на компанията.

През 2018 г. Габрово Daily разказа за мечтата на Стефан да издаде книга със своите илюстрации – „Ще наблегна върху автомобилите с марка Лаурин и Клемент (1905-1925), които са закупени от Шкода в средата на 20-те години. Новото покрай рисунките ми е, че работя по въпроса за издаването на книга, показваща историята на Лаурин и Клемент. Това ще се превърне в първата по рода си рисувана история на компанията. В нея читателите ще прочетат интересни моменти за компанията, която познаваме днес като Шкода, ще могат да разгледат и моделите, които съм нарисувал“, сподели тогава авторът.

През 2017 г. Стефан Иванов даде специално интервю за Габрово Daily, вижте повече тук:

Материалът Дряновецът Стефан Иванов представя първата си илюстрована книга – „Skoda – история в рисунки“ е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!