BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Мирослав Стоянов: Вярвам, че мога да бъда полезен, не само като лекар, на града си и на хората, които през последните години развиват Габрово

Д-р Мирослав Стоянов е началник на отделението по кардиология в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово.  От 24 години практикува като лекар кардиолог. От 10 години е инвазивен кардиолог.

Д-р Стоянов завършва ВМИ – Стара Загора с квалификация доктор, УНСС – София специалност „Здравен мениджмънт”, „Вътрешни болести” във ВМИ-Плевен, ултразвукова съдова диагностика в Медицински университет – София, специалност „Кардиология” в Медицински университет – София, Трансторакална Ехокардиография в Медицински университет – Плевен и Инвазивна кардиология в Медицински университет – София и OLV Hospital – Аалст, Белгия.

Женен е, с три деца.

Д-р Мирослав Стоянов е кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ.

 Д-р Стоянов, вие сте успял лекар, доказал се професионалист в нашия град и не само в нашия град. С какви мотиви приемате това ново за Вас предизвикателство – влизане в обществено-политическия живот, кандидатирането Ви за общински съветник?

Това решение не беше леко за мен, тъй като моето призвание  е медицината и моят приоритет  са пациентите и тяхното здраве. На първо място аз съм  лекар и моето място е в болницата,в кардиологично отделение , в инвазивна кардиология, в доболничната помощ. Но смятам , че мога да бъда полезен в друга посока.  Присъединявам се към каузата на ГЕРБ, за да работя.  Очевидно е , че през последните години в моя град се направиха много и  значими инвестиции.  В лицето на кмета Таня Христова и нейния екип аз виждам хора, които са способни да преобразят Габрово. Приятно ми е да минавам през центъра на града, през новите кръгови кръстовища, да виждам облагородени квартали, детски площадки, игрища, санирани жилищни сгради. Радвам се, че децата ми учат в реновирани училища. Това е и причината да приема поканата за участие в местното управление – да бъда полезен на града си, да подкрепя хората, които през последните години развиват Габрово . Харесвам града си, държа да остана да живея в него, също и децата ми, както и техните деца. За мен е важно да помогна с каквото мога за развитието на Габрово.

Кои са вашите основни приоритети, по които ще работите в качеството си на общински съветник?

Както казах, кандидатирам се за общински съветник с идеята да бъда полезен. С каквото мога да бъда полезен, ще бъда. Смятам, че моята компетентност е основно в посока здравеопазване и там ще насоча много усилия.

Доколко реално местната власт има механизми да влияе на здравеопазването в населените места?

Има механизми и вярвам, че мога да съдействам те да бъдат използвани в пълния им капацитет. Знаете, болниците са търговски дружества и те донякъде се самоиздържат, но развивайки се самата община – благоустройствено и икономически, давайки възможност на повече млади хора да живеят в нея, всъщност по косвен път се спомага за развитието и на здравеопазването в съответния регион. Общината също може да се намесва като съсобственик, да съдейства и за развитието на болницата по отношение на апаратура, за благоустройство на района на болницата.

Вярвам, че това е пътят за развитието на всяко населено място – всеки да съдейства с каквото може, в сферата, в която е компетентен и да подкрепя добрите инициативи, намерения и политики, както и хората, които са доказали, че работят и изпълняват поетите пред обществото ангажименти.

Платена публикация съгласно договор за отразяване на предизборната кампания. Медията предоставя едни и същи условия за отразяване на предизборната кампания на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове в Габрово на 27 октомври 2019 г. За повече информация се свържете с нас на editor@gabrovodaily.info.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Материалът Д-р Мирослав Стоянов: Вярвам, че мога да бъда полезен, не само като лекар, на града си и на хората, които през последните години развиват Габрово е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!