BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За трета поредна година Габрово ще бъде домакин на мемориалния турнир по хандбал „Георги Добрев”

Над 150 деца до 10 години от Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен и Белене ще се състезават за призовете в Третия Мемориален хандбален турнир „Георги Добрев“, който ще се проведе на 19- 20 октомври в спортна зала „Орловец с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по програма „Децата и спортният клуб”. 13 отбора – момчета и момичета до 10 години, ще играят на принципа всеки срещу всеки. 

13 отбора – момчета и момичета до 10 години, ще играят на принципа всеки срещу всеки. Габрово участва с 4 отбора – два на ХК „Чардафон“ и два на ХК „Бъки“. „Започнахме да организираме този турнир преди 3 години с идеята да запалим искрата у подрастващите и те да усетят емоцията, която произтича в хандбала. В същото време искаме да отдадем необходимата почит към личността на Георги Добрев – хандбалист с огромно сърце, учител, треньор, състезател, съдия, делегат. Днешните деца, трениращи хандбал, не са имали възможността да се докоснат до таланта на Георги Добрев, но е важно да знаят кой е той и каква следа е оставил след себе си.“, коментира председателят на ХК „Чардафон“ и треньор на подрастващите Милена Иванова. Най-интересните двубои от мемориалния турнир „Георги Добрев“ ще се проведат на 20 октомври в спортна зала „Орловец“ с начален час 8:30. Турнирът ще приключи с официално закриване и награждаване на отборите около 16:00 часа. „Георги Добрев е човекът, който ме върна в Габрово, вдъхнови ме и ми даде сили заедно с хората около мен да възродя мъжкия хандбал в града. Няма думи, с които да опиша уважението, което и до днес изпитвам към неговата личност. Искам малките хандбалисти не само от Габрово, но и от страната да знаят кой е Георги Добрев и да се гордеят с него както се гордеем ние – големите. Хандбалният турнир в негова памет е чудесна възможност децата да прекарат повече време с родителите си, а това е много важно в днешното ни забързано ежедневие. Надявам се и тази година на 20 октомври спортна зала „Орловец” да бъде пълна с деца, техните родители и почитателите на хандбалния спорт. Георги Добрев го заслужава.“, допълни Христо Данаилов – треньор и състезател от мъжкия отбор на ХК „Чардафон“.

В неделя мъжкият отбор на „Чардафон“ посреща ХК „НСА” на свой терен. Интригуващата среща от 3-ти кръг на А Републиканска хандбална група – мъже е с начален час 17:00.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!