BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравните работници излязоха на шести национален протест

Снимки: Фейсбук група на събитието

Медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори и фелдшери от цялата страна излязоха днес за шести път на национален протест с искане за реформи в здравеопазването, по-добро заплащане и условия на труд.

Медицински специалисти от София, Плевен, Хасково, Пещера, Сливен, Казанлък и редица други градове протестираха с плакати „Не на страха“ и с националното знаме и патриотични песни пред Народното събрание. Протестиращите блокираха за кратко движението по един от столичните булеварди и направиха жива верига, с която обградиха сградата на Народното събрание, предадоха столичните медии.

От утре всеки ден протестиращите ще напомнят на депутатите исканията си – повишаване на работните заплати и подобряване на условията на труд, посочи организаторката на протеста Мая Илиева, цитирана от БНР:

„От утре сутринта започваме да напомняме на депутатите за проблемите в здравеопазването. Ще задаваме въпроси, на които те ако не могат да си отговорят сами, ние с удоволствие ще им отговорим. Осем и половина ще ги чакаме тук на вратата. Ние всяка сутрин ще бъдем тук и ще ги изпращаме след работно време с тези листовки.“, посочва тя.

В подкрепа на здравните работници днес са се присъедили и фармацевтите, както и синдикалната федерация на служителите в МВР.

Исканията на медицинските сестри са за стартова заплата от 1 120 лева, цялостна реформа в здравеопазването, за да не напускат младите специалисти страната ни и за по-добри условия на труд.

Присъстващи на протеста сестри показаха фишове със заплати между 600 и 700 лева. Обясниха, че на местата, където е имало някакво увеличение, то е било минимално, а на много места изобщо е нямало.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!