BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Смолян затваря пенсионерските клубове, но не и дискотеките

Кметът Николай Мелемов и председателят на ОбС Венера Аръчкова на заседание на ОбС, архив
Снимка: „Отзвук“

Кметът на Смолян Николай Мелемов издаде заповед днес, с която считано от понеделник (26 октомври) затваря всички пенсионерски клубове и клубовете на инвалидите на територията на общината. Преустановява се допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала и Плувния басейн и се препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки в училищните физкултурни салони.

Ще бъдат засилени контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Смолян, ограничава се достъпът на външни лица, с изключение на Центъра за информация и обслужване на граждани.

Според заповедта се ограничава командироването на общински служители за участие в обучения и други форуми.

Засилен ще бъде контролът в търговските обекти и недопускане на деца под 18 години на обществени места след 22,00 часа без придружител, съобщават още от Общината.

Мелемов препоръчва на читалищата да преустановят репетиционния процес, в които участват лица над 60-годишна възраст, а на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска и да извършват дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт.

Кметът на Смолян не затваря нощните клубове и дискотеките, а само им препоръчва да се спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м. от общия капацитет.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!