BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мандрата в Елена и Държавният резерв са преустановили взаимоотношенията си


От Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ опровергаха твърдението, че от мандрата в Елена са изчезнали 38 тона кашкавал за държавния резерв.

Илюстративна снимка

Мандрата в град Елена е възстановила в пълни количества на държавата кашкавала, за който беше установена липса, посочват от Държавния резерв. В същото време от мандрата заявяват, че няма да платят наложените им глоби заради установената липса, тъй като тяхна вътрешна комисия не е констатирала такова нарушение.

Мандрата в град Елена е възстановила на Държавния резерв цялото количество от 64 тона кашкавал от военновременните запаси и двете страни са прекратили договорните си отношения. Това са потвърдили пред БНР от ръководството на млекопреработвателното предприятие и от Агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

В решение на Великотърновския административен съд от 19 април тази година беше потвърдена санкция от 7 хил. лева, наложена на Еленската мандра от Държавния резерв за липсващи 38 тона кашкавал, съхранявани в дружеството като военновременен запас към януари 2020 година.

По договор Еленската мандра е съхранител на 64 тона кашкавал за Държавния резерв. 

При проверките са констатирани множество нарушения, посочи пред БНР Никола Костадинов, директор на териториалната дирекция на Държавния резерв във Велико Търново. 

„Количествата трябва да се съхраняват на определи места. При тези проверки те не са намерени. Преценено е, че дружеството е рисков съхранител“.

Управителят на Еленската мандра Стефан Василев отрича:

„Кашкавалът беше вътре в предприятието. Ние имаме два протокола – един на Държавен резерв, че не е бил тук, и един на нашата комисия, че е бил тук“.

64 тона кашкавал са възстановени в пълни количества на държавата през месец май миналата година, договорът е прекратен, посочиха Костадинов и Василев. 

„Всичко е изтеглено в пълния му размер. Ние нямаме нито едно количество там“, заяви Никола Костадинов. 

„Нямаме отношения. В момента те ни дължат по тяхна сметка  23 хиляди лева, а по моя сметка 65 хиляди лева“, каза Стефан Василев.

Няма нанесена щета на държавния бюджет, се посочва в позиция до БНР на Станимир Пеев, председател на „Държавен резерв и военновременни запаси“. 

От Еленската мандра са категорични, че няма да си платят глобите, потвърдени от съда.  

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!