BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 9 септември се откриват Дни на камерната музика в Габрово

Габровски камерен оркестър

Габровски камерен оркестър

43-тото издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика“ ще се открие на 9 септември 2019 г. в Габрово от Камерния ансамбъл „Софийски солисти“.

На откриващия концерт ще бъде почетен 70-годишния юбилей на проф. Пламен Джуров – дългогодишен ръководител на ансамбъл „Софийски солисти“. Изявеният български диригент, композитор, педагог и общественик ще представи световна премиера на създадената през тази година пиеса „Приказка за струнни“. В концерта едно след друго ще прозвучат произведения от класика Марин Големинов и неговия най-малък син Михаил Големинов. За почитателите на филмовата музика ще бъде изпълнена музика от големия грузински композитор Гия Канчели.

Над 90% от произведенията по време на Дни на камерната музика ще прозвучат за първи път в Габрово. За първи път в Габрово ще гостуват флейтистката Ивон Недева, виолончелистът Атанас Кръстев, виртуозният изпълнител на еуфониум Цветан Троянски, цигуларят Иван Пенчев.

Запазва се традицията да има концерт на открито градско пространство. Новост тази година ще бъде концерт със солово участие на почти непознатия за широката публика меден духов инструмент еуфониум.

Повечето от концертите ще се проведат в Художествената галерия „Христо Цокев“, където посетителите ще могат да разгледат и тематичната изложба „Вдъхновени от музиката“ от фонда на Художествена галерия „Христо Цокев“.

Източник: Община Габрово

Материалът На 9 септември се откриват Дни на камерната музика в Габрово е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!