BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НМО представи „музея като образователна среда” в Пазарджик

На 3 септември Националният музей на образованието – Габрово представи възможностите за ползване на съхраненото културно наследство в образователния процес пред педагогическата колегия в Пазарджик.

Това стана на съвещание, организирано от Регионалното управление на образованието – Пазарджик, с участието на учители по История и цивилизации, География и икономика, Философия и Религия от 12 общини в областта.

По традиция преди началото на новата учебна година РУО – Пазарджик кани за участие в септемврийските съвещания институции и личности, които могат да бъдат полезни в работата на педагогическата колегия.

Поканата към музея е отправена от Ваня Апостолова – старши експерт, която сподели пред участниците, че през миналата учебна година най-много училища от Пазарджик са участвали в Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда” и сега интересът отново е голям.

Националният музей на образованието две поредни години е бенефициент по Програмата.

Любка Тинчева, директор на НМО, и Красимира Христова, уредник „Връзки с образователни институции”, направиха презентация на тема „Добри музейно-педагогически практики. Взаимодействието училище-музей в НМО”.
Учителите се запознаха с възможностите да се обогатява, надгражда и мотивира познанието на учениците в пряк досег с движимите културни ценности. Представителите на НМО показаха успешно реализирани музейно-педагогически практики чрез изполване на богатия музеен фонд, постоянната експозиция, музейните възстановки, мобилните изложби, залата с интерактивен дисплей, мултимедийните помагала, образователните програми и опита на музейните специалисти.

Националният музей на образованието е единственият специализиран музей в страната, който опазва и представя културните ценности, свързани с просветното ни минало, и има задачата да стимулира връзката между музейната и училищна общност.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!