BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови противоепидемични мерки отпадат от днес

Ново разхлабване на противоепидемичните мерки млиза в сила от днес. Със заповед на здравния министър от днес е разрешено да заработят детските центрове и клубове, като помещенията трябва да са заети на 50% от капацитета и персоналът да носи маски.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, провеждането на културни и развлекателни събития, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски от участниците. Това важи и за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Към момента все още са забранени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната. Те се разрешават от 27 април.

Очаква се директорът на РЗИ – София, Данчо Пенчев да издаде заповед, с която се възстановяват плановите операции в болниците на територията на София, съобщи БНР.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!