BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областния съвет на БСП във Видин се разцепи в мнението си за оставка на Корнелия Нинова


заседание на областен съвет на БСП Видин

заседание на областен съвет на БСП Видин

Снимка: Фейсбук/БСП-Видин

Социалистите във Видин искат спешно провеждане на нов конгрес за резултатите от вота за партията. Това съобщиха членове на Областния съвет на партията след заседанието си на 8-ми април. Малко по-късно техни съпартийци разпространиха декларация „от мнозинството на Областен съвет на БСП – Видин“ в подкрепа на Нинова.

Според първоначалната информация на заседанието си вчера областната структура е взела решение за спешно провеждане на 50-ти конгрес на партията, за да се анализират резултатите от изборите и състоянието на БСП. Целта е партията да излезе от тежката криза, в която се намира в момента.
 
Областният съвет на БСП във Видин смята също така за необходимо оттеглянето на председателя на партията Корнелия Нинова и избор на ново ръководство, съобщиха социалистите. Информацията беше публикувана и във Фейсбук страницата БСП – Видин.

В последвалата декларация, обаче, подписана от 14 от 30-те членове на Областния съвет на БСП-Видин, се казва, че „неколцина членове на Областния съвет на БСП през цялото време от стартирането на кампанията работят срещу позицията на Националният съвет на партията в това число Програмата, Платформата й, както и срещу самия председател другарката Нинова.“

Според разпространената декларация, на проведения на 8 април Областен съвет при приемане на решение за оставката на Корнелия Нинова от 30 членове на съвета са присъствали 19, като 9 от тях са гласували против и въздържал се.
„Мнозинството от общините, участващи в Областния съвет на БСП Видин категорично заявяваме подкрепата си за председателя на БСП другарката Корнелия Нинова и заставаме срещу целенасочените опити за уронване престижа и доверието в Българската социалистическа партия.“ посочват в заключение подкрепящите Нинова видински социалисти.

По-рано днес отворено писмо с искане за оставката на Корнелия Нинова публикуваха социалистите в Пловдив.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!