BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинските съветници смениха управителя на Онкологичния център в Пловдив


Заседание на Общински съвет – Пловдив
Снимка: „Под тепето“

С 34 гласа „За“, 10 „Против“ и 4 „Въздържали се“ общинските съветници в Пловдив приеха днес предложението за смяна на управителя на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в града. 

Промяната беше предложена от съветниците от „Кауза Пловдив“, които мотивираха предложението си с лошо управление на лечебното заведение и забавени процедури за доставка на необходимата апаратура.

След продължителни дебати, по време на които групите на БСП и Демократична България заявиха, че ще гласуват против предложената от „Кауза Пловдив“ смяна, мнозинството реши временно лечебното заведение да се управлява от д-р Тихомир Дерменджиев и освобди от поста д-р Пламен Фотев, предаде Радио Пловдив. 

Регионалното издание „Под тепето“ припомни, че преди около 6 месеца пред местния парламент в Пловдив имаше протести, свързани с проваления конкурс за избор на директор на общинското здравно звено и тогава за временно изпълняващ директор е назначен д-р Фотев до провеждане на нов конкурс в рамките на 3 месеца.

От „Кауза Пловдив“ предложиха на мястото на д-р Фотев да бъде назначен до провеждане на редовен конкурс класирания на второ място в проведения през лятото на миналата година д-р Тихомир Дерменджиев.

Съветниците от БСП днес попитаха какъв е смисълът на исканата смяна – един временно управляващ да замени друг и изразиха недоумение как изведнъж някой решава, че ще прави еквилибристики, без ясни мотиви за нещо толкова сериозно. 

Председателят на групата на Демократична България Веселина Александрова допълни, цитирана от „Под тепето“, че управляващото мнозинство в Об С взима решения на тъмно. 

Кметът Здравко Димитров заяви пред медиите, че възможно най-скоро ще бъде проведен конкурс за постоянен управител на КОЦ. По време не заседанието на местния парламент не присъстваха нито досегашния, нито новоназнечния управител на онкологичния център.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!