BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветници в Пловдив предлагат смяна в управата на Онкодиспансера


Заседание на Общински съвет – Пловдив, архив
Снимка: „Под тепето“, архив

Групата общински съветници от партия “Кауза Пловдив” предлага смяна на временния шеф на КОЦ – Пловдив д-р Пламен Фотев. В мотивите си вносителите посочват лошо управление на лечебното заведение и забавени процедури за доставка на необходимата апаратура.

Проекторешение за исканата смяна в ръководството на Онкодиспансера е внесено в Общинския съвет и ще бъде разгледано на предстоящата сесия в четвъртък – 16 април.

Регионалното издание „Под тепето“ припомни, че преди около 6 месеца пред местния парламент в Пловдив имаше протести, свързани с проваления конкурс за избор на директор на общинското здравно звено и тогава за временно изпълняващ директор е назначен д-р Фотев до провеждане на нов конкурс в рамките на 3 месеца.

От „Кауза Пловдив“ предлагат на мястото на д-р Фотев да бъде назначен до провеждане на редовен конкурс класирания на второ място в проведения през лятото на миналата година д-р Тихомир Дерменджиев.

Директорът на общинската дирекция „Здравеопазване“ и председател на журито, провело конкурса – д-р Калин Калинов коментира пред Радио Пловдив, че независимо че „временно управление“ означава 90 дни, провеждането на конкурс се е забавило, заради промени в Законовата уредба, с която Общината е трябвало да се съобрази. Той обаче отказва да даде оценка за начина, по който настоящият управител на Онкологичния център ръководи лечебното заведение с аргумент, че срокът за оценка на неговата работа е твърде кратък.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!