BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОД МВР Габрово с дарителска кампания за гражданите, засегнати от COVID-19

Ръководството и служителите на Областна дирекция на МВР Габрово организират дарителска кампания за набиране на средства. Инициативата е в знак на солидарност и съпричастност с гражданите на област Габрово, които могат да изпаднат в затруднено финансово положение заради епидемията от COVID-19, съобщават от ОД МВР Габрово.

В писмо директорът на ОДМВР – Габрово старши комисар Борислав Муеров призова полицейските служители да подпомогнат нуждаещите се с думите:

„УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В тези времена на несигурност, когато никой от нас не е защитен от прищявките на природата и от пагубното въздействие на COVID-19, ви призовавам да покажем, че сме съпричастни към по-слабите и уязвими групи в нашето общество!

Наш дълг като служители в Министерството на вътрешните работи е да защитаваме правата и свободите на нашите съграждани. Да се грижим за опазване на обществения ред в Републиката и да противодействаме на престъпни посегателства, които застрашават техния живот, здраве и собственост. Убеден съм, че всеки един от вас изпълнява с гордост дълга към обществото ни, като прави всичко възможно, и дава най-доброто от себе си по време на изпълнение на служебните си задължения! В този момент, когато съществува реална опасност много хора в Родината ни да останат без препитание и без възможност да осигурят на децата и родителите си медикаменти и продукти от първа необходимост, ние сме защитени от Държавата, като нейни служители.

Колеги, освен полицейски служители, ние сме част от това гражданско общество. Обществото – това са нашите близки, приятели, съграждани. Нека да покажем, че не сме изолирани от случващото се в България, че освен стожери на реда ние сме хора с големи сърца, в които има място за съчувствие към болката на другите!

Приканвам всички служители на Областна дирекция на МВР – Габрово, до отпадане на обявеното извънредно положение в страната, да отделят според възможностите си средства в помощ на нуждаещите се наши съграждани от област Габрово и техните семейства!

За целта, да бъдат направени кутии за събиране на средства, които да се поставят на видно и защитено място във фоайетата на всяко РУ при ОДМВР – Габрово и в административната сграда на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР.

Пожелавам на всеки един от вас и на членовете на вашите семейства да бъдете здрави! Уверен съм, че заедно ще се справим с предстоящото! Благодаря ви!“

Събраните средства в края на кампанията ще бъдат предоставени на най-нуждаещите се жители на област Габрово.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!