BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радослав Първанов представя „Аз съм Българка!“ на открито в „Етър“-а

Изложба „Аз съм Българка!“ на Радослав Първанов в ЕМО „Етър“ © Радослав Първанов

Младият габровски фотограф Радослав Първанов представя изложба в Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово –  „Аз съм Българка!“ – на българската земя и под българското небе“. Символично или не, фотографът ни черпи с откриването на изложбата точно на рождения си ден 31 август.

Откритата фотографска експозиция ще посреща гостите при юбилейното честване на 55 години от създаването на „Етър“, както и по време на Международния панаир на традиционните занаяти, който ще се проведе на територията му от 6 до 8 септември т.г., споделя фотографът.

Изложбата включва в обща площ от почти 50 квадратни метра над 60 цветни фотоса от първата част на Национален проект „Аз съм Българка!“ и „Аз съм Българка!“ – Продължението. 15 двустранни постамента показват прецизно подбраните сюжети и историята на идеята, както и нейното бъдеще.

Първите две части на проекта са изложени хронологично и в пълния си блясък с цветни снимки в портретна ориентация с размери 1 метър  височина. Идеята е иконичния образ на българката в богата народна носия да бъде внушителен и въздействащ, достатъчно достъпен за окото на зрителя, а също и да разказва историята, която съпътства заснемането му на знаково за българите място.

Изложбата на Радослав Първанов може да бъде разгледана до края на месец септември в ЕМО „Етър“, а през следващата година експозицията „Аз съм Българка!“ – на българската земя и под българското небе“ ще се постарае да гостува в още много кътчета на Родината.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово и габровките в проекта „Аз съм Българка!“ на фотографа Радослав Първанов

Материалът Радослав Първанов представя „Аз съм Българка!“ на открито в „Етър“-а е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!