BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районната прокуратура в Бургас приключи разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев

Бенчо Бенчев
Снимка: Скрийншот bTV

Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали, които са относими към делото, са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници, съобщиха от държавното обвинение.

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че е укривал Димитър Желязков – Очите в периода от 2-ри до 4-ти август миналата година на територията на Гърция и Турция, помагайки му да избегне и да бъде осуетено наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от гр. Солун, (Гърция), през границата между Гърция и Турция до гр. Истамбул (Турция) и после до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Бургаският общински съветник е обвинен и за намерените на 05.08.2018 г. в дома му в Бургас, боеприпаси – 57 бр. фабрични патрона, за чието притежание не е имал разрешително, както и за това, че държал в дома си без да предприеме, предвидените в закона мерки за сигурност – огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно – ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съда, посочват от прокуратурата.

В момента Бенчо Бенчев е на свобода с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 хил. лева.

След като срещу Бенчев бяха повдигнати обвинения, съветниците от БСП в местния парламент го освободиха от групата си и Бенчо Бенчев продължи работата си в общинския съвет на Бургас като независим. С гласовете на 29 общински съветници, Бенчев беше освободен и от поста заместник-председатул на Общински съвет – Бургас, който заемаше.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!