BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След паниката в Сливен държавата е в акция да успокоява, че няма да отнема деца


Снимка: Скрийншот БНТ

След масовата паника в Сливен, където вчера родители изтеглиха децата си от училища от общината заради страхове от принудителното им отнемане, държавата се впусна да разяснява, че няма нито такива намерения, нито такъв капацитет, съобщава Дневник, като събира в един материал всички реакции по темата. От сутринта обяснения дават и от Агенцията за закрила на детето, и министрите на образованието и на социалните дейности, и самият министър-председател.

Вчера за минути родители изпразниха три учебни заведения с предимно ромски деца – сливенските Шесто основно и Осмо основно училище, както и училище „Паисий Хилендарски“ в близкото село Тополчане. Повод станаха разпространявани в социалните мрежи и сред семействата фалшиви информации за предстоящо принудително отнемане на децата от социалните. Подобни слухове са били разпространявани и в други градове. По информация на БНТ миналата седмица сходни ситуации е имало и в столичния кв. „Факултета“, Силистра, Ямбол, Карнобат и Сунгурларе.

Всички реакции по темата, може да прочетете в Дневник

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!