BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Таня Христова: Продължаваме да работим за развитието на Габрово

Г-жо Христова, през годините често слухове Ви изпращат да работите в Брюксел, но виждаме, че Вие отново избрахте Габрово и да работите за Габрово. Какво предстои през следващите години?

Управлението на община като Габрово е отговорност и ангажимент за много работа, за решаване на проблеми и разбира се за създаване на нови възможности. Факт е, че през последните години Габрово видимо се променя, защото габровци поискаха това. Ако вчера сме построили първия етаж, днес трябва да градим втория. Ако преди години въпросът беше кога центърът на града ще е удобен и приветлив, днес нашата задача са кварталите и селата. Ако допреди години се питахме кога в Габрово ще има газ, нови производства,  нови улици, ремонтирани училища и детски градини, сега задачата са изцяло нов градски транспорт, високи технологии, иновативни подходи в образованието и най-вече привличане на млади хора, които да намерят реализацията си в нашия град.

Разбира се, ще продължим с това, което искат хората – с развитието на инфраструктурата в нашия града, с благоустрояването на кварталите –  „Бичкиня”, „Трендафил” 2, „Младост” и други зони, в които ще насочим ресурс за цялостно благоустрояване. Също така в нашите планове са развитие на паркови зони. Предвидили сме реконструкция и благоустрояване на парк „Баждар” и „Синкевица”.

Визуализация на парк „Баждар“. Снимка: ГЕРБ Габрово

Имаме план за изграждане на нов парк в района на новопостроената църква в кв. „Младост”. Продължаваме и с доизграждането на крайречни улици. Това, което предлагаме, е те да продължат от Дом на хумора и сатирата и Спортна зала „Орловец”.  Планирали сме изграждането на нова пътна връзка – продължение на ул. „Баждар” към ул. „Скобелевска”, където ще бъде обособено и място за паркиране.

Визуализация на нова пътна връзка между улиците „Баждар“ и „Скобелевска“. Снимка: ГЕРБ Габрово
Визуализация на нова пътна връзка между улиците „Баждар“ и „Скобелевска“. Снимка: ГЕРБ Габрово

За следващите години сме предвидили и повече инвестиции за зони за спорт, ремонт на дворните пространства на училищата и детските градини, изграждане на Детски творчески център в сградата на Радион Умников до пешеходната улица „Радецка”.

Визуализация на детски творчески център в сградата на Умниковото училище. Снимка: ГЕРБ Габрово

Извън инфраструктурата, която е изключително важна за удобството и безопасността на габровци, сме насочили усилия към, може би още по-важното, добро икономическо развитие на Габрово и привличане на бизнес към нашия град. Съвместно с държавата ще работим за създаването на нова индустриална зона между Габрово и Севлиево  Нашият регион има потенциал за това, тъй като по традиция е силен в икономическото си развитие.

След дълги години на трудности, заради неизгодна сделка с общинския пазар, извършена през 2001 година, дойде моментът и за реконструкция и благоустрояване на централния градски пазар. Предвиждаме да изградим полузакрит пазар и място за паркиране.

Изцяло ще бъде модернизирано и уличното осветление в Габрово по подобие на зоните, в които е извършено цялостното благоустрояване.

Изключително важен приоритет ни е да имаме добър и екологичен градски транспорт. Припомням, че по нашите улици вече се движат 3 от новите екологични автобуса, подписахме договор за нови 8 и предстои подписването за още 3. Очакваме новите 11 автобуса да се движат по улиците на Габрово от средата на следващата година. Продължаваме да търсим възможности за закупуването на още нови автобуси, за да може качеството на градския транспорт да отговаря на нуждите на габровци.

Планирали сме дейности и за развитие на спортната и туристическа инфраструктура – модернизиране на спорна зала „Орловец” и стадион „Христо Ботев”, и обновяване на футболното игрище с изкуствена трева, както и реновиране на хотел „Страноприемница” в „Етър”-а, обновяване на Дом на хумора и сатирата и Дом на културата.

Успяхме съвместно с ВиК и държавата да водоснабдим от габровския питеен язовир 13 села, разположени вляво на пътя по посока Севлиево, които имаха системни проблеми с водата. През следващата година ще започне изграждането на друг водопровод, който ще захрани и всички села вдясно на пътя в посока Севлиево. Така ще решим въпроса с водата и в тях.

Ако сте кмет на Габрово през следващите четири години, с решаването на кои три важни задачи ще започнете мандата си?

Изключително важно за това Габрово да се развива и да създава качествени условия за живот е да има възможност за икономическо развитие и за бизнес. Най-важният ключов приоритет за мен е да работим заедно с представителите на бизнеса, с представителите на различните държавни институции за засилване на икономическия потенциал на нашия град. Има една ключова инвестиция, която с радост мога да съобщя, че вече е във финалната си фаза. Тя е свързана с възможността нашият град да бъде достъпен и да успява да привлича повече интерес към себе си, включително и за нови инвестиции. Говоря за приключването на обходния път на Габрово, който вярвам съвсем скоро ще бъде последван и от началото на изграждането на самия тунел под Шипка. Това е изключително важна цел, която е свързана с развитието на нашия град.

Как виждате Габрово след четири години?

Мечтата ми е да видя Габрово като град, в който младите хора успешно намират своето професионално реализиране, хора, които имат добро заплащане и живеят в модерен град. Това е мечта, не само моя, вярвам, че това е мечта на всички, които живеем в Габрово и обичаме Габрово.

Платена публикация съгласно договор за отразяване на предизборната кампания. Материалът е предоставен от предизборния щаб на ПП ГЕРБ – Габрово.

Медията предоставя едни и същи условия за отразяване на предизборната кампания на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове в Габрово на 27 октомври 2019 г. За повече информация се свържете с нас на editor@gabrovodaily.info.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Материалът Таня Христова: Продължаваме да работим за развитието на Габрово е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!