BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Чардафон“ остава в хандбалната „А“ група

Вероятността мъжкият отбор на „Чардафон“ да напусне „А“ Републиканската хандбална група се размина.

Новината, че бронзовият медалист ще участва и в новото първенство, съобщи играещият треньор и основател на клуба Христо Данаилов. В шампионата през сезон 2019/2020 ще участват отново десет тима. Трикратният шампион на страната „Фрегата“ (Бургас) се оттегля от първенството, но в елита след трайно отсъствие се завръща отборът на ХК „АСТИ-91“ от град Хасково и така бройката на участниците се запазва.

„Да, решението е взето! Да, „Чардафон“ и този сезон ще се постарае да е част от призовото класиране, докато се бори за финансово оцеляване. В края на миналия сезон, обезверени от липсата на съпричастност и натрупани задължения, обявихме, че мъжкият отбор на „Чардафон“ прекратява участието си в „А”РХГ. През лятната пауза обаче нещата бавно започнаха да се променят и се оказа, че има много хора които ни симпатизират и са готови да ни подкрепят по различни начини. Няма как да останем безразлични, заради това се впускаме в поредното предизвикателство, макар и нещата да са все още само на обещания, но притиснати от времето си запазваме мястото в елита. Каква роля ще играем в първенството зависи от това, какво ще се случи през оставащите две седмици до крайния срок за картотекиране на състезателите. Благодарим на Петко Петков и на юношите на клуба Денислав Трендафилов, Цветелин Христов и Стефанос Захов, които предпочетоха да се състезават за други клубове. Надявам се това да затвори темата с напускащи състезатели и от тук нататък да говорим само за присъединяващи се жадни за изява и горди да носят зелената фланелка!“, сподели Данаилов.

Гардът Петко Петков ще играе през новия сезон в родния си „АСТИ-91“ (Хасково), а Денислав Трендафилов, Цветелин Христов и Стефанос Захов вече са студенти в НСА (София). От „външните“ играчи със сигурност в „Чардафон“ остават вратаря Николай Цветков и пивота Марио Янчев. Все още не е напълно ясна ситуацията с Димитър Петков, а Георги Николов си взема почивка поне до зимата. Клубът води преговори за привличане с доста играчи, като амбицията е те да допринесат за това отборът да стигне до Суперфинала. Вече е ясно и програмата за първенството. В I кръг „Чардафон“ ще приеме в зала „Орловец“ състава на „Локомотив“ от Горна Оряховица. Мачът е насрочен за 29 септември (неделя) от 17 часа.

Като подготовка за новия шампионат „Чардафон“ ще участва в шестото издание на турнира в памет на известният хандбалист и треньор Тодор Хънков. Надпреварата в Бургас ще събере първите четири отбора в крайното класиране за сезон 2018/2019 – „Локомотив“ (Варна), „Добруджа“ (Добрич), „Чардафон“ и „Спартак“ (Варна), плюс тимовете на „Осъм“ (Ловеч) и „Фрегата“ (Бургас). Надпреварата е тази събота и неделя (14-15 септември) зала „Младост”. В първата фаза шестте тима ще бъдат разделени на две групи. „Чардафон“ е заедно със съставите на „Добруджа“ и „Осъм“. Първенците в групите ще играят за 1-2 място, вторите – за 3-4 място, третите – за 5-6 място.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!