BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефът на фирма „ТАД Груп“ е освободен срещу 100 хил. лв. гаранция


Снимка: принтскрийн bTV

Шефът на фирма „ТАД Груп“ Иван Тодоров, който е един от тримата обвиняеми за хакерската атака срещу НАП, е бил освободен от ареста срещу 100 хил. лв. гаранция. Прокуратурата не е обжалвала съдебното решение и то е влязло в сила, предаде Медиапул. От държавното обвинение са отказали да коментират рязката смяна в позицията си.

Решението е взето на 12 февруари т.г. Досега прокуратурата твърдеше, че Тодоров трябва да остане в ареста. Според обвинението, той е подбудител на хакера Кристиян Бойков, който пък е заподозрян като физически „изпълнител“ на разбиването на информационната система на НАП (Националната агенцията за приходите).

При хакерската атака в средата на миналата година бяха откраднати личните данни на над 5 млн. души. Заедно с Бойков и Тодоров, обвиняем бе задържан и търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков. Тримата отговарят за тероризъм чрез компютърно престъпление. Според разследващите целта им е била да всеят „страх и смут“ сред населението.

Откакто Тодоров бе задържан през юли 2019 г. след връщането му от САЩ, адвокатите му настояват, че няма нужда той да стои в ареста. Те многократно подчертаваха, че бизнесменът доброволно се прибра от чужбина, макар да знаеше, че ще бъде арестуван още на летището.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!