BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Активист на „Боец“ и едно от лицата на протеста в Стара Загора получи среднощна заплаха

Снимка: Фейсбук / Митко Трайков

Автомобилният инструктор от Стара Загора Митко Трайков – един от организаторите на протеста в града е бил заплашен в 0.33 ч. тази нощ от неизвестен мъж по телефона.

Позвъняването е получено от номер +4915206106952 – анонимен на Vodafon, може би предплатен през Skupe или Viber. Разговорът е проведен между Павлина – съпругата на Трайков и лице, представило се като Иван Терзиев от Левски?

Мъжът любезно помолил жената да предаде на съпруга си да спре да се занимава с протестите, защото е дочул, че му се готвят много лоши неща. Пред За истината Митко Трайков обясни, че въпросното лице очевидно има добра информация за бизнеса, семейството и личния му живот, затова определи среднощното позвъняване като открита заплаха към него и близките му.

Тази сутрин Трайков е подал жалба в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Извършил е сам проучване, при което открил, че телефонът е на жена от Германия, по името намерил и профила й във Фейсбук, най-вероятно фалшив. Опитал са се свърже с нея, но без успех.

Организаторите на протестите в Стара Загора разпространиха прессъобщение, в което определят Трайков като едно от техните най-разпознаваеми лица. „При автошествията на заралии обикновено води колоната от автомобили, а в началото на протестите започна инициатива, при която шофираше назад, за да
демонстрира накъде върви държавата. От години се бори с корупцията в системата на ДАИ(Държавна автомобилна инспекция) и ИААА(Изпълнителна Агенция „Автомобилна администрация“), чрез която се купуват шофьорски книжки“.

Митко Трайков е първият частен автомобилен инструктор в Стара Загора е шестият, регистриран в България. Подготвил е над 5 хил. водачи. Заради системната му битка срещу продажбата на свидетелства за управление на МПС, в последните
десет години един след друг го напускат всичките му инструктори, принудени да направят това чрез рекет и сплашване. Въпреки това оцелява и сам вече осем години в бизнеса. Затова надписът върху инструкторския му автомобил е: “30 години „Родео“, въпреки държавата“.

За Трайков тази битка се превръща в кауза, също като Николай Колев-Босия, който едва не почина по време на гладната си стачка срещу корумпираната държавна администрация.

Митко Трайков е член и регионален организатор на Гражданско сдружение „Боец“. Организаторите на протеста в Стара Загора го определят като изключително честен и добър човек.

Баща е на четири деца.

В отговор на заплахите днес, Трайков написа в профила си във Фейсбук: Протестирал съм, протестирам и ще протестирам!“

Пред За истината старши комисар Стоян Стоянов – директор на Областната дирекция на МВР заяви, че ще се запознае със случая и увери, че по него ще се работи.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!