BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антикорупционната комисия отново глоби кмета на Стражица за конфликт на интереси


Кметът на Стражица Румен Павлов на Трифон Зарезан
Снимка: Община Стражица

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) глоби кмета на Стражица Румен Павлов с 15 хил. лева за конфликт на интереси. Производството срещу него е по сигнал, че с общински пари е осигурил материални облаги на брат си и дъщеря си.

Проверка на комисията е установила, че през 2008 година Румен Павлов е закупил чрез търг с явно наддаване общински недвижим имот в Стражица, който е превърнал в хотел. След като става кмет, той първо го преотстъпва за безвъзмездно ползване на своя брат, а от миналия февруари с договор хотелът, ведно с търговски обекти към него (ресторант, бар – дискотека и др.) е предоставен временно на дружество, собственост на дъщерята на кмета. 

Установено е било, че от бюджета на Община Стражица, в полза на двамата търговци са заплащани суми за доставка на гориво и за обеди, вечери, коктейли и нощувки в хотела. Румен Павлов, като кмет и разпоредител с общинския бюджет, е подписвал фактури, разходни касови ордери, платежни нареждания, с които по сметките на едноличния търговец на брат му и на дружеството на дъщеря му, за ползване на хотела по различни поводи, са преведени общински пари в общ размер на 53 350 лв. Комисията е постановила тази сума да бъде отнета в полза на държавата.

Според КПКОНПИ фактът, че е давал пари на фирми на брат си и дъщеря си, е поставило Румен Павлов в конфликт на интереси.

Производството по отношение на Павлов е било образувано по сигнал, информацията от който е потвърдена изцяло, посочват от комисията. 

Това е вторият сигнал срещу кмета на Стражица до Антикорупционната комисия. 

През февруари той беше глобен с 60 хил.лева, защото е облагоделствал брат си като е издал 69 разрешителни на фирмата му – едноличен търговец, за почистване от дървесна растителност на имоти. Освен това общината, представлявана от кмета Павлов, сключила с едноличния търговец – брат на кмета, договор за отдаване под наем на земеделска земя – общинска собственост, на площ малко над 4 хил. дка.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!