BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бетина Жотева е новият председател на Съвета за електронни медии

Бетина Жотева, Снимка: Mediapool

Бетина Жотева е новият председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Тя е избрана с три гласа „за“ и два „въздържал се“. Жотева смени на поста досегашният шеф на СЕМ София Владимирова, която не се е кандидатирала за нов мандат.

По закон председателят на СЕМ се избира за срок от една година. Бетина Жотева встъпва в длъжност от утре.

Пред БНР новият шеф на медийния регулятор заяви: „Предстои тежка година, защото има избори. Предстои много важна година за медийния сектор, защото ще има нов закон заради директивата. И предстои изключително важна година ние да покажем на света, че медийната регулация в България е независима и е много важна“.

Жотева е била единствен кандидат. „За“ нейната кандидатура са гласували Галина Георгиева и София Владимирова, които са от парламентарната квота и са издигнати от ГЕРБ, както и самата Жотева. При гласуването са се въздържали Ивелина Димитрова (от президентската квота, избрана от Румен Радев) и Розита Еленова (парламентарна квота, предложена от Български демократичен център на Христо Ковачки). Димитрова мотивирала решението си с това, че не познава Жотева като мениджър. Еленова е обяснила, че не знае дали новият председател ще се справи с административната работа.

Бетина Жотева е член на СЕМ от май 2016 година. Тя е от президентската квота в регулатора и е предложение на тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!