BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият кмет на Разград и областен лидер на ГЕРБ отказа да плаща местни данъци

Валентин Василев

Бившият кмет на Разград и настоящ областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев, който сега е общински съветник, не си е платил местните данъци за 2019 г. и отказва да го направи с мотива, че „парите на данъкоплатците не се харчат правилно и целесъобразно“.  Задължението на екскмета беше коментирано на проведената вчера сесия, на която една от най-обсъжданите точки беше състоянието на бюджета.

По време на дебатите кметът на Разград Денчо Бояджиев припомни, че през май е съобщил за трима съветници, включително Василев, които не са си платили местните данъци за миналата година. Тогава общинският съвет отново е обсъждал финансовото състояние на Разград.  Към днешна дата един от тези съветници все още не си е платил налога и това е съветникът от ГЕРБ и бивш кмет Валентин Василев, съобщи Бояджиев, цитиран от пресцентъра на общината.

В отговор екскметът Василев обяви, че няма намерение да си плаща данъците към община Разград, защото смята, че „настоящото ръководство на общината не харчи парите на данъкоплатците правилно и целесъобразно“.  Кметът Денчо Бояджиев пък се закани веднага да заведе дело за събиране на това данъчно задължение и посочи, че плащането на данъците е задължение на данъкоплатците.  Неплатеният данък на бившия кмет към местната хазна е в размер на 145,92 лв.

Валентин Василев /ГЕРБ/ беше кмет на Разград в мандата 2015-2019 г., но през ноември загуби изборите за нов мандат от Денчо Бояджиев /БСП/. Преди това Василев е бил депутат в 42-то и 43-тото Народно събрание.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!