BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Биоцентралата, срещу която протестират жителите на с.Труд, ще бъде временно спряна


В средата на септември жителите на Труд настояха за оставки в РИОСВ в Пловдив заради поредното обгазяване и липсата на реакция от институциите.
Снимка: „Под тепето“

Биоцентралата в село Труд ще бъде затворена временно, докато не бъдат отстранени констатираните нередности при извършените от над 5 държавни институции проверки на работата и изготвената преди това независима експертиза. Това съобщиха здравният министър проф. Костадин Ангелов и областният управител на Пловдив Дани Каназирава, цитирани от регионалното издание „Под тепето„.

В Пловдив здравният министър обяви пред журналисти, че е взел това решение след като се е запознал с цялата документация по проблема, за който жителите на селото протестират от години. 

“Ще поискаме изготвянето на Оценката на въздействието върху околната среда за жителите на село Труд. Живущите навсякъде в страната трябва да се чувстват комфортно. Спираме централата до отстраняване на несъответствията. Трябва да е ясно, че не спираме работещ бизнес, а гарантираме качеството на живот за жителите на село Труд. Те трябва да бъдат спокойни, въпросът ще бъде разрешен”, е подчертал Ангелов и допълнил, че премиерът Борисов също бил запознат с казуса.

Областният управител Дани Каназирева е съобщила, че на предстоящата тази вечер среща с жителите на селото ще бъде обявен изготвения доклад и стъпките, които предстоят. 

Преди около месец напрежението в с.Труд ескалира и гражданите завардиха входа на поискаха оставка на ръководството на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Пловдив и затваряне на биоцентралата в Труд заради поредното обгазяване.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!