BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Блокират разградското село Ясеновец заради COVID-19


Снимка: pixabay.com

Разградското село Ясеновец, в което са регистрирани вече няколко случая на COVID-19, ще бъде затворено с КПП-та за 14 дни, считано от утре, 16 май. Решението е взето от Областния оперативен щаб, който днес заседава извънредно заради увеличаващия се брой на заразените в селото.

Директорът на здравната инспекция в Разград д-р Ася Генева съобщи, че от 16 часа вчера до днес има установени четири нови случая на положителни за COVID-19 жители на Ясеновец.

За да се ограничи разпространението на заболяването, се въвеждат строги противоепидемични мерки в селото, като се ограничава движението на хората от населеното място. На всички входове и изходи на Ясеновец ще има контролно-пропускателни пунктове, които ще проверяват пътуващите и ще пропускат само хора с уважителни причини. Полицията ще постави заграждения и на черните пътища към селото.

Влизащите и излизащите от Ясеновец ще попълват декларации, в които ще посочват причините за пътуването си. В зависимост от броя на заболелите в селото, срокът на мерките може да бъде удължен, реши областният щаб.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!