BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Борисов на язовир „Смирненски“, на планина и в новия храм на Габрово (ВИДЕО)

Четири включвания в снимки и видео от места в Габрово и района направи министър-председателят Бойко Борисов в неделния ден 4 октомври от профила си във Фейсбук. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Габрово Таня Христова. От пресслужбата на Министерски съвет не бяха изпратили предварителна информация до медиите за посещението на премиера в Габрово.

В присъствието на Дончев и Христова Бойко Борисов посети язовир „Христо Смирненски“ край Габрово. Във Фейсбук профила си Борисов коментира водните проблеми в региона: „Загубите на вода в Габрово намаляха значително след изграждането на водния цикъл. Въпреки това подготвяме нови проекти, с които да гарантираме достъпа до воден ресурс за жителите на Севлиево и околните села.“ Какъв разговор водиха на язовирната стена Борисов, Дончев и Христова може да видите от видеото:

Борисов е посетил и най-новия православен храм в Габрово „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“, който ще бъде осветен на 1 ноември.

С красивия иконостас и завършените живописни стенописи църквата „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“…

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.

„От 100 години в Габрово не беше строена нова църква. От полагането на първия камък до завършването на храма. „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ изминаха точно 10 години. От днес габровци вече имат нова голяма и крсива църква, разположена в парковото пространство на кв. „Младост“. Храмът е изписан и изографисан. Църковните кубета са със златен обков, а камбаните са електронни. На втори етаж в храма ще се помещават неделно училище и библиотека“ – пише в профила си Борисов.

Последната активност на премиера от Габровско е в планината с група възрастни планинари, „запалени туристи и любители на природата“.

В близост до Габрово имах много приятна среща със запалени туристи и любители на природата. България има много прекрасни…

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!