BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Васил Божков прехвърли отговорността за „Левски“ на Бойко Борисов


Журналистът Сашо Диков с акциите на „Левски“ на входа на Министерски съвет.

Намиращият се в Дубай, но с няколко повдигнати у нас обвинения, бизнесмен Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на футболния клуб „Левски“ на премиера Бойко Борисов, като го нарича „отговорник за погубването на Левски“. Прессекретарят на Борисов, обаче, обяви, че той отказва да ги приеме.

Рано сутринта от компанията на Божков – „Нове Холдинг“ – мажоритарен акционер в клуба изпратиха съобщение до медиите, в което пише: “Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на Левски, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.“

В писмото от компанията благодарят на ръководството на ПФК Левски „за усилията и изключителния професионализъм през последната година“ и на „привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Акциите на ПФК Левски бяха занесени в Министерски съвет от журналиста Сашо Диков в 9 сутринта. Там, обаче, ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев заявиха, че Борисов нямада ги приеме: „Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо се случва, е обиден и унизителен“, посочи Арнаудова на призива на журналиста Сашо Диков акциите да бъдат входирани и предадени на премиера Бойко Борисов.

След отказа в Министерски съвет Диков предаде акциите на изпълнителния директор на „Левски“ Павел Колев, който ги е приел. Това обаче не променя волята на Васил Божков, който е джиросал акциите на премиера Бойко Борисов.

„В 09:41 получих есемес: „Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим на Левски и той да се оправя после, нали е най-големият фен“. По силата на този есемес съм тук, за да му връча акциите. Той каза, че ще ги приеме, говорих с него. Аз като куриерче изпълнявам. Това, че те ще ги приемат, не променя факта, че собственикът е Бойко Борисов, каквато е волята на собственика. Ако Левски не бъде спасен, ще е негова вината“, каза Диков, цитиран от спортните репортери.

Документите, които представляват 86,6 % от собствеността на ПФК „Левски“ са пратени на Бойко Борисов от Георги Повов – приближен на бизнесмена Васил Божков и техен фактически собственик. В момента те остават в касата на футболния клуб.

Юристи коментираха, че при създалата се ситуация, в момента акциите на „Левски“ са в безтегловност.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!