BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вече е разрешен и пазарът на открито в Трявна, забраната остава за битака

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева възобнови провеждането на традиционния пазарен ден в Трявна при спазване на определени противоепидемични мерки, съобщиха от местната администрация. Забраната за провеждане на битак обаче продължава да важи.

Това се случи в резултат от заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, който разреши работата на кооперативните и фермерски пазари.

В пазарния ден в понеделник в Трявна ще бъдат поставени указателни информационни табели за вход и изход от съответния обект. Ще има и заграждания, за да се предотврати струпването на хора. Ще бъде въведено еднопосочно движение в рамките на пазара.

Важно уточнение е, че всички посетители и продавачи в пазарния ден понеделник в Трявна трябва да използват предпазни средства. Продавачите са длъжни да вземат мерки за предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, да спазват висока лична хигиена и да се извършва периодична дезинфекция. Необходимо е и да се спазва дистанция от минимум 2 метра между продавачите, предлагащи продукция и между тях и клиентите, както и между самите клиенти.

Забранява се на лица до 60-годишна възраст да влизат на територията на провеждане на пазарния ден за времето от 8:30 ч. до 10:30 ч.

Контролиран достъп на посетители ще се предоставя и осигурява от служители на РУ на МВР Трявна и служители на Община Трявна, които също така да осъществяват контрол по спазване на гореописаните условия.

Припомняме, че по-рано днес и кметът на Дряново разреши провеждането на местния пазар на открито в събота.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!