BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Взрив избухна в „Арсенал“ в Казанлък


Завод „Арсенал“ Казанлък
Снимка: Венелина Попова

Инцидентът е станал в цех 130 на Завод 3 за производство на барут, който се намира на територията на оръжейницата в Казанлък.

Пред „За истината“ старши комисар Стоян Стоянов – директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора заяви, че в процеса на работа се е възпламенила смес за димни гранати. Започнало е разследване на случая, на мястото се извършва оглед. Очакват на мястото на произшествието да пристигнат и специалисти по взривовете от Специализирания отряд за борба с тероризма, които трябва да извършат назначената експертиза.

Пред БНР изпълнителният директор на „Арсенал“ инженер Николай Ибушев посочи човешка грешка като причина за взрива и определи случая като „малка производствена авария“. Леко пострадали са двама работници от цеха, които са изпратени в двудневен отпуск.

Гъст облак от дим се е разнесъл над града след инцидента, властта твърди, че няма опасност за населението.

Това е втори инцидент в Завод 3 за тази година. При предишният на 01 април се самозапалиха барутни смеси в цех 140, а 47 годишен работник получи 25 процента изгаряния и беше настанен за лечение в „Пирогов“.

На 11 март тази година взрив в Завод 4 на „Арсенал“ край Мъглиж унищожи цял склад с продукция и нанесе леки травми на петима работници. Инцидентът затвори завода за две седмици, а възстановяването от щетите все още продължава. Разследването на последните два инцидента се извършва от следователи от Националната следствена служба и според старши комисар Стоянов те все още продължават.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!