BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Влиза в сила нов, по-тежък режим на водата за Севлиево и севлиевските села

Режимът на водата в Севлиево и севлиевските села се затяга заради драстичното намаляване дебита на водоизточниците на територията на общината. Новият график влиза в сила със заповед на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов от 14 септември 2020 г., съобщават от ВиК Габрово.

1. За селата, водоснабдявани от стоманения водопровод: Горна Росица, Батошево, Шумата, Душево, Кормянско, П.Славейков, Ряховците, Сенник и Хирево, кв.”Балабаница” и м.”Крушевски баир” вода ще се подава в дните вторник, четвъртък и събота от 17:00 часа до 8:00 часа на следващия ден.

2. За селата, водоснабдявани от етернитовия водопровод: Богатово, Търхово, Ловнидол, Идилево, Добромирка, м.”Севлиевски лозя” вода ще се ще се доставя с водоноски.

2.1. с. Буря – вода се подава през ден на дясната и лявата част от 08:00 до 11:00 часа.

2.2. с. Дамяново – вода се подава всеки ден от 17:00 до 22:00 часа

2.3. с. Градница – вода се подава всеки ден от 17:00 до 08:00 часа.

2.4. с. Младен – Селото е разделено на 3 района, като всеки район получава вода 2 дни, на третия – няма, по следната схема:

I –ви ден – водоподаване няма в района на ул. ”Първа”;

II–ри ден  – водоподаване няма в района на ул.”Втора” и ул.„Трета” в посока от Центъра към „Чешмите”;

III-ти ден – водоподаване няма в района на „Думнишката махала”.

2.5. За град Севлиево: вечер от 22:30 часа до 6:00 часа сутринта налягането във водопроводната мрежа на града ще бъде намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и МПС, пълнене на басейни и др. различни от питейно-битови нужди в населените места на територията на община Севлиево.

В случай на задълбочаване на кризата режимът ще бъде променен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!