BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В градския транспорт на Смолян ще се допускат само хора с маски


Илюстративна снимка на Willfried Wende от Pixabay

В автобусите за обществен транспорт в град Смолян ще може да се качват само хора с предпазни маски.

Мярката е наложена от общинската администрация по предложение на транспортните фирми, които обслужват градската транспортна схема, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Целта е ограничаване разпространението на епидемията от коронавирус.

Шофьорите и кондукторите работят с предпазни маски, за да се пазят пътниците, но за да се запази здравето и на служителите, е задължително и пътниците да носят такива, пише в мотивите на транспортните фирми към предложението.

„Абсолютно сме задължени да носим отговорност не само за здравето на пътниците, но и за обслужващия персонал от кондуктори и шофьори… Ние трябва да направим всичко възможно, за да опазим и тяхното здраве, ако искаме да ограничим разпространението на заразата и съществуването изобщо на градския транспорт в тези крайно тежки условия“, заявяват транспортните фирми в писмото,, цитирано от пресцентъра на Община Смолян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!