BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В дупнишкото село Джерман искат спиране на проект за депо за отпадъци

Снимка: Скрийншот БНТ

В дупнишкото село Джерман искат спиране на проекта за депо за отпадъци, който е одобрен преди 7 години, съобщава БНР.

На 25 септември общинските съветници в Дупница трябва да се произнесат по искане на кмета Методи Чимев за авансово финансиране на финална процедура по старта на изграждане на депото.

Местните в Джермарн са категорични, че избраният терен от около двеста декара в местността „Спротива“ в близост до автомагистрала „Струма“ и до част от кварталите на селото е неподходящ за депо за отпадъци и ще доведе до сериозни екологични последици.

Нещата ескалират и от коментари, че до дни на мястото ще бъде изпратена земекопна техника, за да започне самото изграждане на депото.

Обмислят се протестни действия като на самото заседание на съветниците група от селото ще влезе, за да изрази позицията на джерманци срещу депото, където трябва да се преработват отпадъците на общините Кюстендил, Невестино, Трекляно, Бобовдол, Сапарева баня и Дупница.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!