BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В област Габрово няма родители, пожелали децата им да учат дистанционно


Илюстративна снимка на F. Muhammad от Pixabay

Нито един родител на ученик от област Габрово не е заявил желание детето му да учи дистанционно, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов в отговор на въпрос от „За истината“. Това, разбира се, може да се промени в хода на учебната година, подчерта Маринов, който е разпоредил пълна свобода на училищните директори, които „могат да бъдат гъвкави и да вземат решения по конкретен случай“.

Утре, 15 септември, учениците в областта тръгват на училище присъствено. Във всички училища е осигурена вода, но не навсякъде може да се гарантира топла, тъй като цели села в региона са без течаща вода и на тежък воден режим. В някои села водата се доставя само с водоноски, а липсата й в училищата ще бъде компенсирана с дезинфектанти.

За първа година от няколко насам в община Севиево има ръст на децата, които за първи път тръгват на училище. На 15 септември училищата в града и селата на общината ще посрещнат 270 първокласници, което е с 39 повече от миналата година. От тях 65 са децата за първи клас в селата. 

В Габрово тенденцията е обратна – първокласниците са с 20 по-малко и вече са под 400, колкото са били през 2019 г.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!