BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В София са установени 9 нови случая на коронавирус


Илюстративна снимка: Снимка на Gerd Altmann от Pixabay

Установени са нови девет положителни проби за коронавируса от 99 изследвани лица, съобщи началникът на Националния оперативен щаб срещу разпространението на боластта ген. Венцислав Мутафчийски. Всички те са от София.

Четирима заразени са от настанените в Белодробната болница „Света София“ в столицата, които са близки на двамата възрастни в „Пирогов“. Те нямат оплаквания.

Друг от заразените е бил в чужбина на конгрес заедно с лекарката, която беше обявена вчера за заразена.

Останалите нови случаи на коронавирус засега не са настанени в болници и предстои да бъдат докарани в следващите часове.

Работи се по издирването на хората, които са били в контакт с 9-те лица, сигурно повече от 200 души, които не могат да се установят за един час, добави Мутафчийски. Те са подадени на органите на столичната здравна инспекция, които ги издирват заедно със служители на полицията.

В късния следобед е пристигнал за изследване и футболист на „Левски“. Той е бил в чужбина.

74-годишният мъж, настанен в „Пирогов“, чиято съпруга почина вчера, остава в критично състояние. Пациентите с коронавирус в Габрово и Плевен са в добро състояние.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!