BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Габровско архиерейско наместничество: Нека това Възкресение бъде личен акт

Архиерейският наместник на Габровска духовна околия отец Руслан Личев отправи предпразничен призив към габровци по радио „Бумеранг FM“:

„Това, което ние трябва да направим, е послушание към разпорежданията на здравните власти, за да не заразяваме другите. Именно хората, които спазват забраните, показват любов към ближните си и вероятно към Бога. Защото тя личи в делата, в които показваме любов и загриженост към другите.

Не може човек, който изпитва любов към ближния си, като го предпазва не бидейки във храма, да няма и вяра в Бога. Това е жертвата, която трябва да се направи, оставайки си вкъщи.

И Бог няма да презре, няма да обвини, че заради нашата любов към ближните сме останали вкъщи, където сме устроили нашата домашна църква. Но би ни обвинил, точно заради нашия инат и ако превръщаме храма в култ, поставяйки ни зад четири затворени стени пред Бога и ближните.

Нека не забравяме, че когато Христос възкръсва в пещерата, Той отива при Апостолите, които стоят заключени в Сионската горница. Той влиза там през заключени врата. И нека в тези празнични дни, Той да влезе и там, където ние сме се заключили, не само пазейки себе си, но когато сме заключени за Него, защото не искаме да Го приемем. Нека това Възкресение бъде личен акт, за да усетим каква е нашата истинска вяра.

Нека за всички тези празници бъдат светли и спасителни!“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!