BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама души пострадаха при взрив в завод край Пазарджик


УМБАЛ „Св.Георги“- Пловдив
Снимка: „Под тепето“

Работници са пострадали тежко при пожар, възникнал снощи заради неизправност на машина в цех на ММ Механикс, който се намира на територията на бившия завод за магнитни дискове в пазарджишкото село Драгор, съобщи регионалното издание „Под тепето„. Те са били транспортирани и настанени за лечение в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив.

В момента двамата работници – единият на 53 години, а другият на 37, са в шоково състояние с тежки изгаряния, като по-сериозно пострадал е по-възрастният.

Управителят на дружеството, собственик на цеха в пазарджишкото село Драгор – Ангел Чолаков, е заявил пред националното радио, че причината за инцидента е дефектирала машина.

Машината, която е предизвикала взрива, е била технически поддържана, но въпреки това е дала дефект, е обяснил Чолаков. Работата в леярния цех в момента е спряна.

Два екипа огнеборци от Пазарджик са гасили стихията в завода. Пристигайки на мястото пожарникарите бързо са локализирали пламъците, но при инцидента са обгорели двама от работниците в цеха. До късно снощи е извършван оглед. Причините за инцидента и размера на шетите са в процес на изясняване.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!