BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама служители на Агенцията по рибарство в Бургас са задържани за подкуп и изнудване


Съдебна палата – Бургас
Снимка: пресцентър Прокуратура

Окръжната прокуратура е задържала за срок до 72 часа двама служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас за изнудване и искане на подкуп, съобщиха от държавното обвинение.

Специалистът по „Рибарство и контрол в отдел „Рибарство и контрол – Черно море“ Х. З. и старшият инспектор в същия отдел В. А. са обвинени за това, че чрез изнудване са поискали и са приели подкуп от 2 хил. лева (по 1000 лева за всеки от тях), за да не осъществяват контролните си функции спрямо две лица при осъществяване от същите на неправомерен риболов. Престъплението е извършено на 10 март 2020 г. в град Поморие, поясняват от прокуратурата.

Предстои в следващите дни Окръжната прокуратура в Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!