BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две лаборатории в Габрово изследват за COVID-19

Две частни медико-диагностични лаборатории в Габрово извършват тестове за новия коронавирус и COVID-19, съобщава в днешния си брой вестник „100 вести“. Това са СМДЛ „Медика” и СМДЛ „Рамус”.

Габрово Daily се свърза с двете лаборатории за допълнителна информация относно изследванията.

СМДЛ „Медика” извършва бърз тест за антитела, който включва също така пълна кръвна картина, утайка, диференциално броене и CRP (маркер за остра възпалителна реакция). Цената на бързия тест е 34 лв. Лабораторията „Медика“ в Габрово се намира на ул. „Христо Смирненски” 44 (срещу Втора поликлиника) и работи от 8 до 15 часа. Телефонът за контакт е 0882 443 55.

СМДЛ „Рамус” извършва два вида тест – бърз тест за определяне на антитела в кръвта и PCR тест. Бързият тест е на цена от 27 лв., PCR тестът е 100,00 лв., PCR тест и успоредно определяне на InfluenZa A+B – 120,00 лв. От лабораторията правят уточнение за PCR теста – в Габрово само се взема пробата, която се изследва в централата на лабораторията в София. В Габрово „Рамус“ са открили изнесена приемна само за тестове за COVID-19, която се намира на ул. „Свищовска” № 75 (срещу „Лидл” в кв. Младост). Нужно е предварително записване за час на тел. 0879 154 781. Изследвания се правят от 8 до 12 часа.

От лабораториите напомнят, че тестовете не са анонимни и всеки клиент оставя своите данни – имена, телефон за връзка, личен лекар. Преди провеждане на тест от лабораториите съветват да се направи консултация по телефон с личния лекар за необходимостта от тестуване.

ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО ОТ КОРОНАВИРУС:

Какво трябва да знаем за коронавируса – симптоми, предпазване, хигиена, изследване

Как да се предпазим от коронавирус

РЗИ Габрово с указания към работодателите за превенция на коронавируса

Националната ни медия Dobrite.bg събра полезната информация за COVID-19 в една статия – здравна информация, тест, как да дарим и да станем доброволец и др.: Доброто ще победи COVID-19 (ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ)

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!