BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две нови досъдебни производства за нарушаване на карантината в Търговище


Снимка: prb.bg

Прокуратурата е започнала две нови досъдебни производства за нарушаване на карантината в търговищките села Веренци и Светлен. 

При извършени полицейски проверки на 21 март е установено, че двама мъже, влезли в страната от рискови държави, не спазват наложената 14-дневна карантина. В омурташкото село Веренци нарушителят е 23-годишен мъж, който е поставен под изолация от 17 до 31 март, но не е бил открит в дома си. Другият нарушител е 38-годишен мъж от поповското село Светлен, който е под карантина за срока 16-30 март.

Разследването е по чл. 355, ал. 2  във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс и е образувано по описите на полицейските управления в Омуртаг и в Попово. 

От началото на извънредното положение, в Търговищка област има образувани общо 3 досъдебни производства за нарушаване на карантината, които са поставени под специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

Прокуратурата е образувала повече от 120 наказателни дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на коронавируса. Най-често нарушенията се извършват от хора, които са се завърнали от страни с висок риск, но са отказали да спазват правилата на извънредното положение.

Вътрешният министър Младен Маринов обясни, че всеки полицай вече има
възможност да провери дали гражданин е поставен под карантина, чрез справка по ЕГН в национална база данни.

По данни на Националния оперативен щаб през последните две седмици у нас са се завърнали около 200 хил. души. Само за последното денонощие с полети са пристигнали около 15 хил. души.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!