BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските градини и яслите в Габрово отварят на 26 май

Детските градини и ясли в Габрово ще заработят отново на 26 май. Това стана ясно след среща на кмета Таня Христова с директорите на детските заведения и началниците на Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление на образованието.

Детските заведения имат готовност и ще се върнат към работен режим при стриктно съобразяване с противоепидемичните мерки и с указанията на министрите на образованието и науката и на здравеопазването. Извършена е необходимата подготовка на дворните им пространства – по отношение на косене и обеззаразяване, а директорите им ще създадат нужната организация за достъп до базите и задължителното измерване на температурата на децата в първия ден на приема.

По заповед на здравния министър, родителите ще трябва да подписват декларация за информирано съгласие, като заявяват, че са запознати с всички мерки в детските заведения и доброволно желаят детето им да ги посещава.

По препоръка на министъра на образованието, ако метеорологичната обстановка позволява, децата трябва да прекарват по-голяма част от времето навън в дворните пространства на градината/яслата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!