BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските ясли и градини отварят от 22 май


Илюстративна снимка на Esi Grünhagen от Pixabay

Работата на детските ясли и градини ще бъде подновена от 22 май тази година, обяви здравният министър Кирил Ананиев на съвместна пресконференция с министъра на образованието Красимир Вълчев.

Това ще стане при определени противоепидемични мерки, като кметовете трябва да създадат организация по откриването и работата на яслите и градините, се разбра от думите на министъра на здравеопазването.

Стъпката се предприема заради родителите, които нямат възможност да се грижат вкъщи за децата си.

Двамата министри призоваха по възможност децата да не бъдат изпращани в заведенията, тъй като опасността от зараза с коронавируса не е преминала.

От родителите ще се иска да подписват декларация, че са запознати с всички предприети мерки и са пожелали детето им да посещава детското заведение.

Mинистърът на образованието Красимир Вълчев допълъни, че Общините ще вземат решение кога да бъдат отворени детските градини между 22 май и 1 юни. „Общините ще подготвят градините и те ще решат на коя дата да бъдат отворени точно. Това ще стане след проучване и запитване на всеки един родители“, заяви още той.

“Не може да се осигури дистанция в самата предучилищна група. Може да се осигури дистанция между групите и между учителите в градината, но в самата група дистанция между децата няма как да има“, уточни просветният министър.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!