BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Добричко село остава временно без кмет

Село Житница в община Добричка остава временно без кмет с решение на Общинската избирателна комисия (ОИК), която e прекратила предсрочно правомощията на досегашния кмет на селото Йордан Господинов.

Причината е в постъпил на 13 март т.г. сигнал, в който се твърди, че кметът на селото Йордан Божанов Господинов е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на дейността си.

По информация на ОИК – Добрич, от извършената проверка станало ясно, че за Йордан Господинов има данни за регистрации на ЕТ „ДЪНДИ – ЙОРДАН Божанов“, като управител и собственик, и регистрация на „ДАСВИЛ ТРЕЙС“ ООД, където е съдружник.

От комисията припомнят, че съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати, Господинов е трябвало да предприеме необходимите действия за прекратяване на дейността и/или за освобождаването му от заеманата длъжност и да уведоми писмено за това председателя на Общинския съвет и Общинската избирателна комисия.

След избора на Йордан Господинов за кмет на с. Житница, той е подал уведомление до Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите, че спира да упражнява търговска дейност, но в Общинския съвет на Община Добричка не е постъпвала информация той да е предприел действия по прекратяване на дейността си, пише още ОИК. 

Решението на комисията да прекрати предсрочно пълномощията на Йордан Господинов като кмет подлежи на обжалване в 7-дневен срок. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!