BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавата атакува „Хиполенд“, чийто собственик протестира срещу властта


Снимка: Google.bg/Maps

Масирана акция на няколко държавни служби, целяща натиск върху веригата за детски играчки „Хиполенд“, стартира в петък. Това става ден след като изпълнителният директор на частната компания Мариан Колев публично се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който е бил напръскан с химическо вещество по време на протеста на 2 септември, пише „Mediapool“. Служителите на веригата за детски играчки са едни от най-активните участници в антиправителствените протести.

Около 20 служители на Националната агенция за приходите (НАП), Икономическа полиция, Главна дирекция „Надзор на пазара“ и Агенция „Митници“ са отишли рано тази сутрин в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки, съобщи „Офнюз“. От НАП потвърдиха пред Mediapool, че действително техни екипи проверяват „Хиполенд“. От МВР все още няма официална информация по случая, но според източник на Mediapool именно ГДБОП е сред основните координатори на акцията.

„Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни“, написа преди ден собственикът на „Хиполенд“ Мариан Колев по повод полицейските действия срещу сина му.

Служители на компанията участват в протестите отдавна, като обикновено носят зелени тениски с логото на фирмата.

„Всички институции имат право да правят проверки за спазване на закона и правилата. Но един ден след поста ми за полицията да дойдат три институции… ми е малко странно да има такива съвпадения. През годините сме имали много проверки, но досега такава акция с три институции едновременно не е имало. Разбрах от колеги, че са поискали договорите за всички заплати“, коментира Колев пред „Офнюз“.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!