BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавата затвори до 29 март всичко без хранителните магазини и аптеките


Снимка на Gerd Altmann от Pixabay

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която на територията на България до 29.03.2020 г. се въвеждат противоепидемични мерки заради усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и решението на парламента за обявяване на извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

До 29 март се затварят увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите. 

от днес се преустановяват учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение;

Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини. Забраняват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес зали и други).

Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност ще трябва да въведат дистанционна форма на работа на служителите си.

В болниците се преустановяват детските и женските консултации, профилактичните прегледи и имунизации, приемът и провеждането на планови операции, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната, се казва в съобщението.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!