BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жителите на Монтана отново протестират срещу изграждане на инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци


Кадър от протеста през октомври
Снимка: „Зов нюз“, архив

В Монтана днес граждани се събират на протест на фона на провеждащото се заседание на Експертния съвет под егидата на РИОСВ, който трябва да вземе решение за изграждането на Инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в Монтана.

Експертният съвет ще се състои от 12 души, сред които експерти от РИОСВ, РЗИ, представители на общинската администрация и др.

Инвестиционното намерение за изграждане на Инсинератор само на километър и половина от центъра на Монтана събуди през октомври недоволството на гражданите. Подкрепиха ги почти единодушно и представителите на общинския съвет, които внесоха и гласуваха декларация, с която  категорично заявяват, че застават зад искането на хората от града, като настояват инвестиционното намерение за изграждането на инсинератора да не се одобрява от РИОСВ.

Мястото, на което фирмата е поискала да се изгради инсинераторът е в самия град, на около 400 метра от първите къщи на бул. “Христо Ботев” и на 700 м. от училища и детски градини.

Снимка: „Зов нюз“, архив

Останаха две възможности да се чуе мнението на монтанчани против инсинератора, написаха в края на ноември недоволните граждани в социалната мрежа. Това са протест на гражданите в деня на заседанието на комисията, който ще се проведе днес и ако тя даде зелена светлина на проекта – обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд-Монтана.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!