BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на родопски села готвят протест заради разбит път


Снимката е илюстративна, pixabay.com

Жители на четири родопски села излизат на протест пред Областното пътно управление в Пловдив с настояване за основен ремонт на пътя от разклона за село Бойково до селата Ситово и Лилково. Протестът е насрочен за 23 февруари, предаде Радио Пловдив.

Като следваща стъпка протестиращите обявяват блокиране на околовръстното шосе на Пловдив, в което участие са заявили живеещи в Ситово, Лилково, Брезовица и Плочник. А при липса на отговор от институциите протестът ще се пренесе и в София, заявяват от сдруженията „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, цитирани от радиото.

Двете неправителствени организации са изпратили Отворено писмо до премиера Бойко Борисов, строителния министър Петя Аврамова и до медиите. Родопчани канят лично министър – председателя да се запознае на място с изцяло разбития пътен участък.

Пътят Бойково – Ситово – Лилково е част от републиканската пътна мрежа, но е в ужасно състояние – около 10-километров участък от него е черен път, без асфалт, а заради последните дъждове част от пътя край Плочник е пропаднал. По пътя все още се минава, главно с високопроходими автомобили, но са образувани коловози, а е започнал да се руши и мостът на разклона за Лилково. Това поставя пътуващите в риск, а ако се активират нови свлачища, пътят ще се затвори изцяло, обяснява Димитър Балев, председател на Сдружение „Заедно за Лилково“.

Пътят е неподсигурен, няма мантинели, растителността е обхванала повече от половината пътно платно, допълва председателят на Сдружение „За Ситово“ Елена Миткова.

Проблемът с пътя е от близо 20 години, но досега по него са правени само козметични ремонти, обясняват от двете сдружения.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!