BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забранява се влизането в България на граждани от трети страни


Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която временно забранява влизането на граждани от трети страни на територията на Република България. Забраната не засяга граждани на държави-членки на Европейския съюз и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства с изключение на 8, посочени като рискови, държави.

Съгласно заповедта, забраната важи от 00:00 часа на 20 март до 17 април 2020 г., включително и обхваща всички гранични пунктове и всякакъв вид транспортни средства, включително въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни.

Остава в сила забраната за влизане на територията на България на лица, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване в България. На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на Република България с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Забрана не обхваща здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора; транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост; дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения; лица, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.

Общият брой на хората с коронавирус инфекция в България е нараснал от 92 на 94, обяви тази сутрин на редовния си брифинг ръководителя на щаба за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски. Има трети починал от заразените в вируса. Това е възрастната пациентка в „Пирогов“ с инсулт. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!