BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заледяването на пътя в Пампорово е причинено от чували с пясък, натъпкани в шахта

Снимки: принтскрийн видео на „Отзвук“

Шахтата в курорта Пампорово, където постоянно извираща вода превърна пътя в ледена пързалка и стана причина за затварянето му, е запушена умишлено. Това са съмненията на служителите, които работят по отстраняването на проблема. По тази причина вероятно и областният управител на Смолян ще сезира прокуратурата за случая.

В репортаж от мястото на събитието, регионалното издание „Отзвук” показа служители на Община Чепеларе и пристигналата на място специализирана техника, които вече четири дни се борят с отпушването. Вчера от шахтата е бил изваден един чувал с пясък, а служителите смятат, че вътре има поне още три. „Не знаем до къде е проблемът, дали е само до тази шахта и дали няма да е запушено и нагоре. Надяваме се до два дни да приключим и тази вода да спре”, казва пред камерата на „Отзвук“ Атанас Дзивков – служител на Община Чепеларе. Той е на мнение, че за случилото се трябва да се потърси отговорност. Дължината на канализацията, която трябва да се изчисти е 70 метра. Тръбите са на дълбочина 4 метра.

Един от извадените от работниците чували с пясък

Проблемът с шахтата, намираща се преди 12%-вия наклон, се появи в неделя. Постоянно извиращата вода превърна пътя в ледена пързалка, по която закъсваха десетки автомобили. В понеделник бе взето решение да се затвори изцяло трасето и трафикът бе отбит през Рожен. На помощ пристигна специализирана техника, която започна да отпушва шахтата. От сряда пътят е отворен, но само в едното платно. На него са се образували ледени коловози, по които движението е изключително трудно, допълва смолянското издание.

По думите на областният управител Недялко Славов разходите по отстраняване на проблема най-вероятно ще се бъдат поети от областно пътно управление и агенция „Пътна инфраструктура“.

Пред „Отзвук“ Недялко Славов коментира: „Крайно немърливо и безотговорно поведение на някой, който умишлено е запушил канализацията с предварително приготвени чували с пясък. Не мога да кажа дали е саботаж или немърливост. Твърде вероятно е да сезирам прокуратурата”. .

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!